Chocolatier Brugge – Ontdek de wereld van cacao en chocolade met Choco-Story

Ben je op zoek naar een chocolatier in Brugge ? Brugge, de bakermat van de Belgische chocolade, is wereldberoemd door de kwaliteit van zijn chocolade. Ontdek chocolade en ontmoet een chocolatier in Brugge bij Choco-Story. Op een steenworp van het Begijnhof, de Heilige bloedbasiliek en de Grote Markt dompelt ons chocolademuseum je onder in de wereld van cacao en Belgische chocolade via een meeslepende en interactieve ervaring voor jong en oud.
Individuele tickets
Individuele workshops
Groepen en schoolgroepen

De geschiedenis van chocolade en het beroep van chocolatier in Brugge

Belgische chocolade is wereldberoemd. Belgische chocolatiers, vooral in Brugge, hebben door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van chocolade. Om de ontwikkeling van chocolade in België en elders beter te begrijpen, volgen hier enkele belangrijke data in de geschiedenis van chocolade in België :

  • De conquistadores brachten voor het eerst chocolade mee uit Amerika in de 16e eeuw. België, een voormalig Nederlands grondgebied, kreeg geleidelijk aan de eerste cacaobonen.
  • De eerste chocoladefabrieken openden in de 19e eeuw in de grote steden van het land. Chocolade, ooit voorbehouden voor de hogere klassen, kreeg zijn huidige smaak die we nu kennen en werd steeds populairder.
  • In 1912 creëerde Jean Neuhaus de eerste gevulde chocolade in België : de praline was geboren !

Vandaag de dag is Brugge de thuisbasis van vele ambachtelijke chocolademakers. Ze dragen bij tot de wereldwijde bekendheid van onze Belgische specialiteit door pralines met uitzonderlijke smaken en traditionele vaardigheden aan te bieden.

Boek je bezoek aan Choco-Story en ontmoet onze ambachtelijke chocolatiers in Brugge

Ontstaan uit de passie voor chocolade, nodigt ons Choco-Story museum je uit om de geschiedenis van chocolade te ontdekken aan de hand van een unieke collectie voorwerpen die verband houden met de wereld van chocolade. Een museum met interactieve zalen die voor jong en oud zijn ontworpen. Elke dag bieden we aan onze bezoekers :

  • Een bezoek aan het museum. Tijdens een interactief bezoek wordt de bijna 5500 jaar oude geschiedenis van chocolade verteld. Dankzij onze audiogids worden chocoladeliefhebbers van alle leeftijden ondergedompeld in de fantastische wereld van cacao en Belgische chocolade.
  • Chocolade proevertjes en een demonstratie van het artisanaal maken van Belgische pralines.
  • Chocolade workshops. Onder begeleiding van onze ambachtelijke chocolatier in Brugge ontdek je de geheimen van het maken van Belgische chocolade creaties.

Wil je meer weten over de geschiedenis van chocolade en wil je onze chocolatier in Brugge ontmoeten ? Plan dan nu je bezoek. Of je nu een dagje in het Venetië van het Noorden bent of in Knokke, Damme of Blankenberge woont, ons chocolademuseum is een must in Brugge. Je kunt ons te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer bereiken vanuit alle delen van de stad : Sint-Andries, Assebroek, Sint-Kruis, Sint-Michiels en Steenbrugge.
Individuele tickets
Individuele workshops
Groepen en schoolgroepen

Uw vragen aan onze chocolatiers in Brugge

Wie is de beste chocolatier in Brugge ? Wat houdt het beroep van chocolatier in Brugge in ? Onze chocolatiers in Brugge beantwoorden de meest gestelde vragen van onze bezoekers.

Wat houdt het beroep van chocolatier in ?

In Brugge en elders is de chocolatier een ambachtsman die gespecialiseerd is in het maken van zoete chocoladeproducten. Chocoladerepen, truffels, pralines, chocoladebonbons, studentenhaver, nougat… De chocolatier creëert vervolgens een reeks gevarieerde chocoladetraktaties. Kortom, een ambachtelijke chocolatier in Brugge combineert traditionele knowhow met moderne technieken om chocolaatjes te maken met unieke aroma’s en smaken.

Wie is de beste chocolatier in Brugge ?

De beste chocolatier in Brugge kiezen is geen gemakkelijke opgave. Gerenommeerde ambachtslieden en chocolatiers hebben zich in Brugge gevestigd en delen hun passie en expertise voor Belgische chocolade. Om de beste chocolatiers in Brugge te ontdekken, nodigt Choco-Story Brugge je uit om deel te nemen aan zijn chocoladewandeling door de stad. Ontdek onze ambachtelijke chocolatiers en proef al hun chocoladespecialiteiten !

Wat vinden onze chocolatiers uit Brugge de beste Belgische chocolade ?

Na je bezoek aan Brugge wil je ongetwijfeld wat handgemaakte pralines als souvenir mee naar huis nemen. Traditionele Brugse chocolade zijn orangettes, truffels, studentenhaver, …. Je kunt ook kiezen voor een ballotin met pralines of een doosje pure, melk- of witte chocolade.