Museum in Brugge : must-sees in de oude middeleeuwse stad

Bezoek je het Venetië van het Noorden voor een paar dagen ? Woon je in Brugge of in de omgeving en wil je je stad herontdekken ? Een bezoek aan een museum in Brugge is de perfecte gelegenheid om de culturele aspecten van deze prachtige stad te ontdekken. Talrijke permanente collecties zijn ondergebracht in het Musea Brugge, tussen de wijken van de Steenstraat en van Magdalena. Je kunt de collecties ook ontdekken bij KAAP | De Groenplaats in het Ezelstraat kwartier. Brugge heeft ook een aantal interactieve en educatieve musea, zoals het Chocolademuseum in Brugge en het Frietmuseum. Ontdek onze favoriete musea, volgens jouw interesses.

Waarom een museum bezoeken in Brugge ?

In Brugge, een Hanzestad met een rijk en divers cultureel erfgoed, zijn talloze musea te bezoeken. Van de meer klassiek musea zoals het Gruuthuse Museum of het Diamantmuseum, tot de meer originele musea zoals het Biermuseum of het Torture museum, er is voor elk wat wils.

Maar waarom zou je een museum bezoeken als je het Venetië van het Noorden bezoekt ? Er zijn veel redenen :

  • De stad ontdekken via meer dan alleen de architectuur ;
  • Kunstwerken uit de hele wereld bewonderen ;
  • Samen genieten van tijd met het gezin ;
  • Een geweldige manier om meer te leren over specifieke onderwerpen.

Must-sees in Brugge : traditionele musea

Zoals gezegd zijn sommige musea “must sees” als je de middeleeuwse stad bezoekt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in :

  • Het diamantmuseum ;
  • Historium, het museum over Brugge ;
  • De Kantcentrum.

De Musea Brugge is ook een aanrader als het gaat om Brugge en zijn musea. Hier kun je hedendaagse kunstenaars en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken die zeker een bezoek waard zijn !

Bezoek een authentiek museum in Brugge

Wil je eens iets anders ontdekken dan de permanente tentoonstellingen van schilderijen ? Ben je op zoek naar een museum dat toegankelijk is voor jonge bezoekers omdat je Brugge als gezin bezoekt ? Ben je bijzonder geïnteresseerd in de geschiedenis van België ? Ontdek dan Choco-Story tussen de musea in de stad, waar je het plezier van een museumbezoek kunt ontdekken samen met het gezin.

Choco Story onderscheidt zich van de vele musea en kunstgalerieën, omdat het in de eerste plaats interactief, toegankelijk, modern en eigentijds is. Of je nu op doorreis bent of in de buurt woont zoals Blankenberge, Damme of Zuienkerke, een bezoek aan het Chocolademuseum is een must als je naar Brugge komt.

Het bezoek aan het museum verloopt in verschillende stappen en is ontworpen om je volledig onder te dompelen in de geschiedenis van chocolade. Een van de interactieve zalen dompelt je onder in het hart van het Amazonewoud, terwijl de andere je onderdompelt in een cacaoplantage. Kortom, een bezoek aan de tentoonstelling is een plezier voor jong en oud.

Het Chocolade museum van Brugge : praktische informatie

Wil je dit bijzondere museum bezoeken ? Het museum ligt niet ver van de Burg, in het centrum van de stad. Het Chocolademuseum van Brugge is elke dag geopend, ook op zon- en feestdagen. Koop nu je tickets voor dit meeslepend avontuur!
Individuele tickets
Individuele workshops
Groepen en schoolgroepen